Uten mat og drikke, duger studenten ikke

Det er vel ingen hemmelighet at mange studenter er opptatte av mat – enten det handler om mat som passer studentlommeboka, eller hvilken mat man skal spise mellom leseøktene på universitetet. I en hektisk hverdag med lange dager på lesesalen er det viktig å få i seg nok mat slik at hjernen fungerer optimalt. Vi har tatt en runde på campus og laget en oversikt over de ulike kantinemulighetene som finnes!

Kantinetilbud Bodø - student med paier fra Pennalet

Hovedkantinen

Hovedkantinen tilbyr varm lunsj og vegetarisk suppe hver dag fra kl. 10.30, og serverer middag fra buffet mellom kl. 14.00 – kl. 16.30. Kantinen har alltid to ulike middagsretter, hvor det ene alternativet er fisk. Dette er et supert tilbud for de som ikke er så flinke til å opprettholde de gode middagsvanene hjemme med fisk og sjømat tre ganger i uka… 🙂 Kantina har også yoghurtbar og salatbar, samt flere vegetartilbud. I tillegg har de et bredt utvalg av smurte baguetter, rundstykker og wraps. Visste du forresten at Hovedkantinen alltid legger ut ukesmeny på nett?

Yoghurtbar i Hovedkantinen ved Nord universitet

Salatbaren i Hovedkantinen

Alexandria

Dersom du er glad i kaffe, er Alexandria stedet for deg! Her finner du et godt utvalg av ulike kaffedrikker – alt fra espresso til kaffe mocca med karamell og krem. Alexandria har flere vegetariske tilbud, og kan i tillegg lage mat etter dine ønsker. Hva med en vegetarisk focaccia eller wrap? Her får du også melkefrie brød og soyamelk til kaffen. Alexandria har åpent mandag til torsdag 08.30 – 14.30, og fredag 08.30 – 14.00, men starter snart med åpningstid fra kl 07.30. En liten fugl har forresten hvisket oss i øret at det kommer nye varmretter her om ikke så lenge 😉 I eksamensperioden hender det også at de har kveldsåpent slik at flittige studenter kan komme innom og få seg kaffe og en matbit når energinivået synker etter mange timer på lesesalen.

Kantinen Alexandria ved Nord universitet

Pennalet

Helt ytterst på campus ved lærerutdanningen – forbi hovedinngangen og noen utstoppede villdyr – finner du Pennalet. Her får du paier til en billig penge, ulike grove blingser, grøt, ferske bakevarer og mye annet godt! De serverer også frokostkaffe fra kl. 07.45, så for de som starter dagen tidlig er det mulighet for å ta både kaffen og frokosten her. Pennalet har nylig relansert matkonseptet, så dette er verdt å sjekke ut. Åpningstidene til Pennalet er 07.45 – 12.00.

Tilberedning av paier i Pennalet

… Men hva med i helgene?

Kantinene har kun åpent på hverdager, men fortvil ikke! Skulle du trenge litt påfyll i helgen, finnes det flere automater hvor du kan kjøpe kaffe, brus, snacks og nøtter om det skulle bli behov. Det er også mikrobølgeovner i gråsona hvor du kan varme middagsrester eller en pakke Fjordland dersom du skulle få lyst på noe annet enn tørre knekkebrød i løpet av helga 🙂

Én kommentar til “Uten mat og drikke, duger studenten ikke”