Tips til studieteknikk

Nå er det snart eksamenstid, en tid som kan være både tøff og krevende for de fleste. Hvis du ikke har funnet en studieteknikk som funker for deg, eller hvis du ønsker å prøve noe nytt – ta en titt nedenfor.

For den kreative

Selvlaget spørrekort!

For meg og min kollokviegruppe har disse vært genial å ha i eksamenstiden. Jeg har alltid tatt initiativ til å lage kortene, og det har kommet til god vinning for meg. Man lærer utrolig mye når man skal fylle disse med spørsmål og svar, samtidig som man kan ha det morsomt sammen med sine medstudenter.

Spørrekort til eksamenspuggingen

For den tøffe

Bindende avtale!

Ønsker du å se en medstudent stå opp kl. 05:45 for å gjøre skolearbeid? Da er denne for deg. For noen uker siden inngikk jeg en avtale om å gjøre en viss mengde skolearbeid i uken, og hvis ikke dette var gjort til uken etter, måtte jeg betale min medstudent 500kr – og omvendt. Hvem vil vel betale noen 500kr?

For den sosiale

Diskusjon/kollokviegruppe!

Hvis du har en kollokviegruppe, anbefaler jeg deg å bruke gruppen godt. Det er utrolig hvor mye man lærer bare ved å diskutere med hverandre, samtidig som man kan få tips om andre teknikker man kan bruke for å huske generelle ting til eksamen.

For den som liker å lese alene

Skriv for hånd, bruk fargekoder, pugg!

For hvert kapittel du skriver notater til, kan det være lurt å bruke én farge til hvert kapittel. Når du sitter på eksamen og sliter med å huske noe, kan disse fargekodene være til hjelp.

Fargetusjer og markeringstusjer til eksamen

Generelle tips i eksamenstiden

 • Følg den teknikken som kjennes best ut for deg selv.
  Det er ikke sikkert at det som funker for din beste studievenninne funker for deg. Noen ganger må man gå sine egne veier, og gjøre hva som er best for seg selv.
 • Få i deg næringsrik mat + drikk mye vann.
  Denne er superviktig. Har man ikke mat i magen, synker energinivået, og man mister fokus.
 • Planlegg.
  Det er mye å holde styr på i eksamensperioden, derfor kan det være lurt å sette av litt tid til å planlegge hvordan du skal prioritere tiden din fram mot eksamen.
 • Gjør det beste du kan.
  Ingen kan gjøre noe bedre enn det. Det kan også minke stress både under og etter eksamen hvis du vet at du har gjort det beste du kan.

Lykke til!

– Marianne, Internasjonal Markedsføring

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *