Studentforeningene på Nord universitet

Du har sikkert sett dem, i gangene, på biblioteket, på sosiale media eller på forskjellige arrangement som skjer på universitetet. De har fine gensere med titler som leder, økonomiansvarlig eller markedsansvarlig. Noen har en maskot som du kjenner igjen på bilder eller illustrasjoner, eller kanskje et kostyme som drar oppmerksomhet. Noen ser kanskje veldig viktig ut, og de representerer sterkt på karaoke, beerpong og andre arrangement.

Visste du at når du er student ved Nord universitet er du automatisk medlem av en studentforening? Det er få som vet dette, men alle studenter er medlemmer av en studentforening tilknyttet fakultetet de tilhører. Det er de aktive foreningsmedlemmene som synes, og det er de som gjør den synlige, og ikke like synlige, jobben. Dette betyr at alle som studerer ved et fakultet i Bodø har stemmerett på foreningenes generalforsamlinger der det blant annet velges styremedlemmer for det kommende studieåret, det skal stemmes over en eventuell forskriftsendring, eller gjennomgang av budsjett.

Studentforeningene ved Nord universitet gjør en utrolig viktig jobb for studentene, og arrangerer blant annet mange store arrangementer og happenings på campus. De er med på å styrke engasjementet på universitetet, og de er representert på studenttinget der mange viktige beslutninger for studentene tas. De er med på å spre glede og aktivitet, og gjør en stor jobb for at du som student skal få en fantastisk studietid i Bodø.

HHS: Handelshøyskolens Studentforening

HHS representerer drøyt 1800 studenter ved Handelshøgskolen Nord universitet. HHS skal ivareta studentenes interesser faglig, sosialt og studentpolitisk. HHS fungerer for studentene som et bindeledd opp mot administrasjonen og fagpersonell ved Handelshøgskolen, studenttinget og øvrige student- organisasjoner, og ikke minst ut mot næringslivet.

Kontakten ut mot næringslivet er spesielt viktig. HHS jobber målrettet mot å legge til rette for styrkede relasjoner i arbeidsmarkedet og skape attraktive arbeidstakere. De arrangerer derfor hvert år store arrangementer som Karrieredagene og Handelshøgskoledagen, i tillegg til flere bedriftpresentasjoner.

Gjennom året arrangeres også sosiale begivenheter som arrangementer i fadderperioden, Nyttårsgalla, X-russefest og skitur til Sverige. I dag er organisasjonen bygd opp av sju ulike styreverv, der tre av disse er seksjonsledere med tilhørende underutvalg. Organisasjonen har i tillegg egen kontrollkomité og valgkomité.

Har du lyst til å lese mer om Handelshøyskolens studentforening? Gå inn på hhsnord.no , kontakt de på Facebook, eller gå innom kontoret deres på Handelshøyskolen.

Inter: Foreningen for fakultetet for samfunnsvitenskap

Studentforeningen Inter er foreningen for studentene på fakultetet for samfunnsvitenskap. Gjennom året arrangerer de en rekke forskjellige arrangementer. Du husker kanskje beerpong-turneringen i høst? I det kommende semesteret skal de ha flere faglige arrangementer, samt den populære sommerfesten som skjer natt til 1. mai.

16. januar skal Inter holde generalforsamling hvor de skal vedta årets budsjett og handlingsplan, og det skal velges et nytt styre. Har du lyst til å vite mer om dette, stikk innom Inter sitt kontor i andre etasje opp trappen ved B-inngangen på campus. Du kan også sende de en mail til inter@sob.no eller kontakte de på Facebook. Kanskje du ønsker å stille til neste års styre?

Inter ønsker alle studenter god jul og godt nyttår.

Nugla: Studentforeningen på fakultetet for biovitenskap og akvakultur (FBA)

Nugla er studentforeningen for alle som studerer på fakultetet for biovitenskap og akvakultur, forkortet til FBA. De inviterer til brettspillkveld hver eneste tirsdag. De har fokus på at dette er noe alle kan være med på, og ikke kun de som tilhører fakultetet FBA. Ta med vennene dine og ta turen til Nugla! Havets Døgn er det største arrangementet Nugla arrangerer, og det skal være på høsten 2019. Er du student ved FBA og har et ønske om å engasjere deg i for eksempel havets døgn, så har du muligheten veldig snart! Generalforsamlingen til Nugla holdes 31. januar og der skal det velges nye styremedlemmer. Hvis du ikke ønsker å stille, kan du stemme om du er student ved fakultetet. 
Det flotte nåværende styret i Nugla.

Prostud: Studentforeningen på fakultetet for FSH og FLU

Prostud er foreningen som representerer alle studenter som tilhører fakultetet for sykepleie og helsevitenskap (FSH) og fakultetet for lærerutdanning, kunst- og kulturfag (FLU) ved Nord universitet. De arrangerer i likhet med de andre studentforeningene store og viktige arrangementer i Bodø. De har innsikt og deltar i en rekke utvalg som går på fagutvikling og kvalitet, samt videreutvikling av mye spennende relatert til studiene. Prostud ønsker å representere studentene ved fakultetene for FSH og FLU og stemmene til studentene på universitetet. De ønsker å gjøre studenthverdagen og studiene best mulig slik at alle har en spennende, givende og gøy fremtid foran seg i yrkeslivet. Hvis du ønsker å engasjere deg i Prostud, ta kontakt med dem!

Det å være et aktivt medlem i en studentforening kan gi ekstremt mye i studietiden din. Du får gode venner, mye erfaring, mange spennende muligheter og mye mer! Hvis du vurderer å stille til valg i noen av foreningene, ta kontakt med din forening og hør hvilke muligheter du som student har på universitetet. Nugla og Inter skal ha valg nå i januar, det er en gylden mulighet til å gjøre noe ekstra ut av studietiden din. Grip den muligheten du har på Nord universitet, du blir ikke å angre!

– Ulrikke, meget engasjert økonomistudent.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *