Praksis i Tanzania

I januar 2018 reiste jeg og tre andre medstudenter til Mto wa Mbu i Tanzania, her skulle vi ha praksis på et barnehjem og en skole i 5 måneder. Praksisen var i forbindelse med barnevern- og sosialt arbeid studiet vi tar her ved Nord universitet i Bodø.

Selv hadde jeg ikke vært i Tanzania før og ante virkelig ikke hva jeg hadde i vente. Hvordan ville et møte med en kultur jeg hadde lite kjennskap til være? Og hvordan ville jeg kunne kommunisere med mennesker som snakket swahili og masai?  Selv om det var mange tanker i forkant av reisen gledet jeg meg til å få oppleve noe nytt, annerledes og ikke minst solfylte dager i Tanzania.

Barnehjemmet vi hadde praksis på tar vare på barn i sårbare og vanskeligstilte situasjoner. Noen av barna har funksjonsnedsettelser og noen har andre grunner til at de bor på barnehjemmet. Skolen er privatdrevet og all undervisning foregår på engelsk. Barna kan begynne allerede når de er to år gamle og de kan fortsette helt til de skal videre til ungdomsskolen.

Hverdagen vår i Mto wa Mbu gikk ut på å aktivisere barna på barnehjemmet eller være medlærer på skolen. Dette ga oss muligheten til å samarbeide tett med andre kolleger og danne gode relasjoner til barna vi jobbet med. Dette medførte at kveldene ofte ble brukt sammen med barna på barnehjemmet, hvor vi arrangerte disko, så film eller hadde skattejakt.

Helgene ble stort sett brukt til å utforske Tanzania. Vi reiste til ulike byer i nærområdet og dro på forskjellige markeder. Vi oppsøkte også de typiske turistattraksjoner som Serengeti Nasjonalpark, hvor vi var på safari. Her la vi oss til løvebrøl om kvelden, hyener som ruslet rundt i nærheten, og våknet med giraffer utenfor teltet neste morgen. Påskeferien ble tilbragt på Zanzibar hvor vi fikk nyte late dager på hvite sandstrender og dykke utenfor sandbanker midt i havet.

Det tok ikke mange ukene før vi virkelig forstod hvor privilegerte vi er. Hvor heldige vi var som fikk muligheten til å reise og oppleve alt vi gjorde i løpet av oppholdet er nesten utrolig. Vi knyttet tette bånd til barna og fikk mange gode venner på og utenfor arbeidsplassen. Turen resulterte i en haug med fine og minnerike opplevelser og ikke minst en opplevelse for livet som vi aldri vil glemme.

Så om du kjenner deg eventyrlysten og vurderer utveksling eller praksis i utlandet, ta kontakt med ditt fakultet for å se hvilke muligheter du har eller se nord.no for mer informasjon om ditt studium.

-Guro Havnerås (23), sosialt arbeid, Bodø

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *