Nyttige apper for studenter

Et nytt studieår er snart i gang! For å gjøre det lettere, billigere og mer lærerikt har vi samlet åtte apper du bør ha.

177 Nordland og Billett Nordland

Skal du studere i Nordland bør du laste ned disse ganske kjapt.  177 Nordland gir deg oversikt over buss, ferge- og hurtigbåtruter. Appen viser også om bussen er i rute, slik at du slipper å vente på busstoppet på en buss som er veldig forsinket.

For å kjøpe billett til bussen må du ha appen Billett Nordland. Kjøper du enkeltbillett på bussen koster det ca. 20 kr mer enn i appen. Her kan du også kjøpe periodebillett for student som varer i 30 dager.

Reiseplanlegger for buss i BodøStudentbillett i Billett Nordland

Studentbevis

Dette er et digitalt studentbevis og kanskje den viktigste appen du har som student. Når du skal benytte deg av studentrabatter og må vise sudentbevis kan du bruke denne.

Mattilbud

Mattilbud gir deg en oversikt over hvilke tilbud dagligvarekjedene kjører fra uke til uke. Denne er virkelig et must, og er faktisk laget av studenter som oppdaget at de kunne spare mye penger ved å handle på tilbud.

Appen MattilbudAppen Quizlet

Quizlet

Å bruke flashcards er en god studieteknikk for å få pensum til å sitte. Du lager kort, skriver spørsmål på den ene siden og svaret på den andre. En veldig fin måte å øve seg med andre på. Med Quizlet trenger du verken penn og papir eller å lage alle kortene selv. Her er det allerede lagt inn mange spørsmål og svar i forskjellige kategorier du kan bruke, eller du kan lage dine egne.

Canvas

Nord universitet bruker Canvas som sin læreplattform. Her finner du et rom for hvert av emnene du skal ta. Det er her du leverer innleveringer, tar tester og finner faglig innhold. Foreleserne pleier ofte å laste opp mye bra fagstoff her som er nyttig før eksamen. 

Hold

Dette er appen som belønner deg for å studere! Hold gir deg 1 poeng for hvert 20 minutt du klarer å holde deg unna mobilen i mens du studerer. Disse poengene kan gi deg belønninger, varer, rabatter og muligheten til å delta i større konkurranser.

You need a budget

For å overleve på studentøkonomien kan det være lurt å holde oversikt over inntekter og utgifter med et budsjett. Med «You need a budget» får du full oversikt over hva som må betales. Den tar utgangspunkt i at du ikke skal bruke penger du har hatt i mindre enn en måned, så du slipper å leve fra måned til måned. I tillegg tar den høyde for variable kostnader som jul, bursdag og reise.

Appen koster 32 kr, men garanterer faktisk at du vil spare penger.

OneNote

Som student får du tilgang til Office programpakke, og inkludert i denne er OneNote! Her kan du ta notater på mobil, PC eller nettbrett, lage huske- eller gjørelister og du kan synkronisere notatene på alle enheter og dele med andre.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *