Livet som student på Internasjonale relasjoner

Hva er internasjonale relasjoner (IR), hva går studiet ut på og hvilke muligheter har man etterpå? Kan man virkelig bidra til å endre verden ved å ta en bachelor i IR på Nord?

Dette er spørsmål som jeg mange ganger har undret litt på selv. I dag tenkte jeg å skrive litt om hva slags studie internasjonale relasjoner er, og litt om min studiehverdag.

Hva er internasjonale relasjoner, hvilke muligheter har man?

Internasjonale relasjoner er et studietilbud som rommer veldig mye. Nå er jeg nesten halvveis, og jeg har allerede vært innom sikkerhetspolitikk, internasjonale konflikter og terrorisme, bistand og utvikling, norske politiske institusjoner og globalisering og politisk økonomi.

Jeg var aldri noe opptatt av politikk før jeg begynte på videregående skole. Da ble jeg veldig opptatt av at verden ikke er fattig, den er urettferdig. Min store drøm er å kunne bidra til at alle barn får de samme mulighetene, uavhengig av hvilke forutsetninger de har. Derfor valgte jeg dette studiet, fordi jeg virkelig ønsket å lære å forstå den verden vi lever i.

Det er mange muligheter du får ved å studere internasjonale relasjoner. Kanskje ønsker du å søke på en praktikantstilling hos utenriksdepartementet under studietiden? Kanskje du ønsker å jobbe i det politiske landskapet, en ideell organisasjon eller har en drøm om å jobbe i FN? Det beste med IR er at det ikke er bestemt hva du kan jobbe med – det er opp til deg, dine ambisjoner og hva du ønsker å få ut av studietiden din!

Bøker IR

Min studiehverdag

Som studenter flest så prøver jeg å stå opp tidlig om morgenen, og jeg pleide aldri å spise frokost før jeg begynte som student. Gjennom dagene følger jeg spent med på blant annet amerikansk politikk og hvordan ting beveger seg der borte. Jeg engasjerer meg mye på universitetet, og det føler jeg gir meg ekstra energi og vilje til å jobbe med studiene.

Undervisningen vår er kanskje litt annerledes fra enkelte andre studieretninger. Vi har ukentlige forelesninger, som ofte er etterfulgt av seminarer. På våre seminarer deles vi ofte i grupper og skal diskutere eller fremføre ulike oppgaver og problemstillinger knyttet til pensum. Det blir ofte morsomt å se hvor uenig man kan være med medstudentene eller foreleserne, men det er disse diskusjonene som gjør det gøy å være med på seminarene. Vi har veldig engasjerte forelesere, noe som også gjør det spennende å dra på forelesning.

Jente leser til eksamen

Det som jeg synes skiller seg skikkelig fra å være elev på videregående til å være student, er det å jobbe i kollokvier, og sammen med andre studenter på universitetet. Det beste med eksamenstiden er de sene kveldene på biblioteket sammen med de du studerer med, frustrerte over vanskelige definisjoner i pensumboka og at dato for eksamen nærmer seg med stormskritt – merkelig nok. Jeg liker så godt det samholdet, at vi alle er i samme båt, og jobber sammen for å ikke bare bli flinkere selv, men å også hjelpe andre til å gjøre det bedre. Det er nok også disse verdiene og tankene som gjør at flere velger internasjonale relasjoner.

Emelie, IR-student