Hvordan få det beste ut av studietiden

Studietiden din ved Nord universitet er en flott anledning til å utvikle seg faglig og som menneske, skaffe seg nye venner, samt å fylle hverdagen med studier så vel som fritidsaktiviteter. På nord er det flere engasjerte individer som har dannet interessegrupper som har møter, aktiviteter, og gir studietiden det lille ekstra. Her kan man treffe både likesinnede og mennesker som utfordrer deg med nye impulser og ideer.

I dette innlegget skal jeg gå igjennom noen av interessegrupper som finnes på Nord universitet, hva de gjør og hvordan man kommer i kontakt med dem. Å bli aktiv i en interessegruppe kan gi nyttig erfaring som ikke nødvendigvis kun er av den faglige sorten, på samme tid som man kan få seg nye venner og bekjentskaper.

Her finner du full oversikt over Studentorganisasjonen i Bodøs foreninger, undergrupper og interessegrupper.

Bodøstudentenes tur- og friluftsforum

Navnet sier seg selv. Glad i å være ute i naturen? Da der dette en gruppe det er verdt å sjekke ut. De skriver selv: «Dette forumet skal hjelpe deg som student i byen å komme i kontakt med andre med like interesser som deg selv. Bodø og områdene rundt er et eldorado for alt fra buldring, fridykking, overnattingsturer, toppturer og alt annet som er gøy utendørs. Her kan du finne aktiviteter og delta på, eller finne selskap til de turene du selv planlegger. Foreningen er for alle innenfor spekteret kakao til blodsmak i munnen. I tillegg til medlemmenes aktivitet vil vi i styret arrangere noen turer i løpet av året.»

Vil du bli med på tur? Se Bodøstudentenes tur- og friluftsforum.

Studenter på tur

Bodøstudentenes idrettslag (BOSI)

Ønsker du å fylle studenthverdagen med fysisk aktivitet og idrett er BOSI den perfekte gruppen for deg. BOSI arrangerer samlinger innenfor blant annet fotball, håndball, klatring, innebandy, svømming, badminton, squash og volleyball. Du finner BOSI på Facebook.

Bodø studentbryggeri

Har du en ølbrygger i magen? Da er ølbryggerlauget verdt å sjekke ut. Denne gruppen jobber med å brygge øl fra start til slutt, og man kan opparbeide seg god erfaring og kunnskap om ølbryggerfaget.

Ølbryggerlauget ved Nord universitet sine ølfat
Nye ølfat klar til å brygge mer

FN-studentene i Nordland

Denne gruppen ønsker å rette økt fokus på FN og skriver selv på FN-studentenes Facebookside at de ønsker å: «Informere, engasjere og skape debatt rundt FNs arbeid.» Er du samfunnsengasjert eller ønsker å lære mer om FN er dette en gruppe som varmt kan anbefales.

SAIH

Også denne gruppen er for deg som har et litt ekstra engasjement rundt samfunnet og utvikling. SAIHs motto er «Utdanning for frigjøring”. Målet deres er sivil, politisk, økonomisk, sosial og kulturell frigjøring. Middelet er utdanning. Høres dette spennende ut? Sjekk ut SAIH på Facebook.

Boardgames i Nord

Denne undergruppen fokuserer på å samles for å spille brettspill av alle typer. Er du glad i brettspill, eller bare litt nysgjerrig på hva det går ut på? Da er dette en flott gruppe å sjekke ut! Du kan finne mer informasjon i Boradgames’ Facebook-gruppe.

Brettspill

Start Nord

Brenner du for innovasjon og idéutvikling, eller har du kanskje en indre gründer som du vil utvikle videre? Start Nord skriver at: «Formålet bak organisasjonen er å fremme innovasjon, nyskapning og entreprenørskap på Nord universitet. Dette gjør vi ved å arrangere foredrag, konkurranser og andre arrangement. Start Nord er en studentorganisasjon for absolutt alle studentene på Nord Universitet, uansett studie». Er dette noe for deg?

ISU Bodø

Ønsker du å komme i kontakt med de mange utvekslingsstudentene ved Nord? Da er ISU Bodø rette stedet. ISU jobber for å være et fora for både norske og utvekslingsstudenter på Nord universitet. For mer info kan du sjekke ut ISU Bodøs Facebook-side.

Nord sosialdemokratisk studentforening

Nord Sosialdemokratisk studentforening (NSSF) er for deg som er interessert i politikk på venstresiden av den politiske aksen. De beskriver seg slik: «Vårt mål er et samfunn som sikrer likeverd mellom alle mennesker. Et demokratisk samfunn som setter verdiene om likeverd, fellesskap og menneskerettigheter forran utnytting av mennesker. Organisajsonen er en partipolitisk uavhengig, og er en undergruppe til Studenttinget i Nordland.»

Er du også interessert i venstresiden av politikken bør du bli med i Nord sosialdemokratisk studentforening!

Nord sosialdemokratisk studentforening

FO-studentene

Skal du bli barnevernspedagog, sosionom, vernepleier eller velferdsviter?  Da er dette gruppen for deg! De skriver selv på FO-studentenes Facebook-side at «Vi organiserer studenter til barnevernspedagog, sosionom, vernepleier og velferdsviter. Vi arrangerer temakvelder og jobber for en bedre studenttilværelse.»

Alle gruppene som er nevnt er flotte arenaer for å fylle studiehverdagen med ekstra aktiviteter. Å bli med i en undergruppe kan være skummelt i starten, men det beste er bare å hive seg ut i det. Kanskje blir du engasjert i driften av undergruppen på sikt?

– Andreas, student ved økonomi og ledelse