En uke på HHN

Jeg heter Susann og går 4. året siviløkonom. Timeplanen vår varierer veldig ut fra hvilken profilering man velger å ta fra og med 2. semester på master. Jeg har valgt internasjonal handel og markedsføring som hovedprofil. På denne profilering har vi i snitt ca. 3 forelesninger i uken, noe som gir oss mye tid til å jobbe med pensum, arbeidskrav og presentasjoner. Det er også lite obligatorisk på de fleste profileringene.

I tillegg til studie er jeg engasjert i diverse foreninger og aktiviteter, så uken fylles opp med mye spennende. En typisk uke ser slik ut for meg:

 

Mandag

09.15-15.30
Jeg har et fag som heter forretningsutvikling, der vi skal lage en forretningsplan for en gitt bedrift. I dag har vi derfor full dag med gründerne av bedriften vi har fått tildelt. Dette faget har obligatoriske forelesninger og oppmøte på slike ting, så på dager som denne har vi lite annet som skjer av undervisning.

Det første jeg blir møtt med i døren er dette, blåmandag?

 

16.00-19.00
Når vi har slike dager synes jeg det er greit å fortsette å jobbe med faget mens alt er ferskt. Litt variasjon i omgivelsene og middag med venner hjelper på motivasjonen!

 

20.00-21.00
Jeg liker å starte uken med å være i aktivitet, som for eksempel gå på fjellturer eller dra på trening, det gir meg energi og motivasjon til ei ny uke. I dag ble det squash med ei venninne.

 

Tirsdag

08.30-10.00
Som jeg nevnte er jeg engasjert i ulike aktiviteter, og er blant annet leder for Karrieredagene ved HHN, så denne dagen startet med et møte med en potensiell samarbeidspartner vi ønsker med på laget. Dette synes jeg er kjempegøy da man både knytter nettverk med næringslivet, i tillegg til at man får øve seg på å presentere prosjekter og ideer. Virkelig lærerikt!

 

10.15-15.00
Det neste på agendaen er undervisning i et fag som heter Avansert markedsføringsteori. Siden vi har en gjesteforeleser fra England har vi full dag med undervisning. På HHN har vi veldig flinke forelesere og alle profileringene har besøk av gjesteforelesere en gang i blant, noe som gir en god variasjon i forelesningene. Alle forelesningene, presentasjoner og innleveringer på master er forresten på engelsk, så man får god trening i engelsken også.

15.00-16.00
Denne skoledagen avsluttes med å presentere POPP’en. POPP er første utkast/idé av hva masteroppgaven skal handle om. Det jeg personlig synes er veldig positivt med markedsføring profileringen er at vi starter såpass tidlig med masteroppgaven.

 

Onsdag

10.00-13.00
I dag er det engasjer-deg dagen på Universitetet der alle foreninger og organisasjoner står på stand for å vise hva man tilbyr av aktiviteter og arrangement. Både nye og gamle studenter kan slå av en prat, få litt snacks eller kanskje bli med i noen av gruppene.

 

13.00-17.00
Dagene vi ikke har undervisning sitter vi som regel hele dagen i biblioteket i grupper. Vi har en del innleveringer der alt er gruppearbeid, så «fritiden» bruker vi på å sitte sammen å diskutere og skrive på disse. Jeg synes gruppearbeid er gull verdt da man kan diskutere og reflektere, noe som gjør det lettere å forstå og lære seg pensum.

 

21.30-03.00
HHS står i garderoben under Midtuka på Samfunnet hver onsdag, der samles det inn penger til kreftforeningen. Selvom torsdagen på skolen blir litt tyngre er det fint å hjelpe til innimellom når det går til en så god sak.

 

Torsdag

09.15-12.00
Dagen starter med undervisning i faget «merkevarer og forbrukermarkedsføring». Jeg elsker tidlige, og korte forelesninger da man får god tid til å lese på egenhånd etterpå.

13.00-17.00
Etter en god lunsjpause er det tid til å sette seg i biblioteket å lese.

 

20.00-22.00
Torsdagsquiz på Samfunnet slår aldri feil, kjempegøy og sosialt!

 

Fredag

10.00-12.00
Jeg er med i mentorprogrammet til Handelshøgskolen. Her har alle studentene som er med en egen mentor fra næringslivet. Mentorrelasjonen kan fungere som en veileder, rådgiver, coach og egentlig alt du egentlig ønsker å få ut av programmet. Dette anbefaler jeg alle masterstudenter å søke på! I dag er det intervjutrening som står på planen på mentormøtet mitt.

12.30-15.30
Selv om det er fredag er det ikke helg helt enda, litt gruppearbeid må til først.

 

16.00-21.00
Jeg jobber i klesbutikk, men kun i helgene slik at jeg får fokusert på skolen i ukedagene, så denne helgen er det jobbhelg og avbrekk fra studiene. Jeg tror det er viktig å ta seg tid til pauser fra skolen innimellom. Bruk helgene til å slappe av, være sosial eller gjør noe helt annet som ikke er skole-relatert, slik er det lettere å være motivert når en ny uke begynner.

 

-Susann, Siviløkonom student

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *