En studieuke på FSV – Sosialt Arbeid

Jeg heter Guro og jeg studerer sosialt arbeid i Bodø. Sosialt arbeid er et av flere studier som hører til fakultetet for samfunnsvitenskap. Etter endt utdanning har en mange varierte og spennende yrkesmuligheter. En kan for eksempel jobbe på flyktningkontor, psykiatrisk sykehus, rusinstitusjoner, NAV eller i kriminalomsorgen. Dette var en av grunnen til at jeg valgte akkurat dette studiet og nå skal dere få et innblikk i hvordan en uke som student på FSV kan se ut

.

Jeg er på mitt tredje og siste år av bacheloren og dette semesteret har vi tre emner vi skal gjennomføre. Vi har innføring i samfunnsfaglig metode, tverrprofesjonell samarbeidslæring og bacheloroppgave.

Denne uken har vi hatt undervisning i PC-lab. Dette er en obligatorisk del av undervisningsopplegget i metode. PC-lab er den eneste forelesningen jeg har denne uken. Dette gir meg mulighet til å planlegge lesingen akkurat som jeg vil. Med tanke på at eksamen i tverrprofesjonell samarbeidslæring er rett rundt hjørnet, betyr dette x-antall timer på biblioteket denne uken. Eksamensperioden kan være litt tung når en er skippertaksstudent, men dette går fint så lenge en jobber effektivt når en må og tar hyppige pauser. Mitt høydepunkt for dagen er selvfølgelig felleslunsj i hovedkantina.

For å få en avkobling fra lesingen, er jeg med som aktivitetsleder på BOSI sitt håndballag. Vi har treninger på tirsdager og onsdager fra 2100-2300 i Mørkvedhallen. Dette er noe jeg trives godt med og det er nok spesielt på grunn av den herlige gjengen som er med på laget. BOSI har et aktivt jentelag som spiller i serie og er med på turneringer, men det er selvfølgelig rom for både gutter og jenter på trening.

Selv om min uke er fylt med mange timer på biblioteket jobber jeg frivillig i Røde Kors som besøksvenn et par timer i uka. I tillegg til dette er jeg med i Nattergalen, som er et internasjonalt prosjekt Nord Universitet engasjerer seg i.  Erfaringene jeg får er svært relevant for studiet mitt, da jeg får møtt og blir kjent med mennesker i ulike livssituasjoner.

Med litt forskjellig å fylle hverdagen med forsvinner uken fort forbi. Mitt beste tips er å fylle hverdagen med det som gir deg energi og glede, og tilbringe den med venner og medstudenter som gjør hverdagen din bra.

-Guro, Sosialt Arbeid

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *