En studieuke på FSH – sykepleie

Fakultet for sykepleie og helsevitenskap tilbyr ulike bachelor-, videre-, og masterutdanninger innenfor sykepleie, farmasi, vernepleie og psykisk helse. Jeg studerer bachelor i sykepleie i Bodø, og er nå på mitt siste semester.

Det som kanskje er særegent for sykepleiestudenter er at vi er halvparten av studietiden i praksis. Vi kan bli tildelt praksisplass i hele fylket, fra Andøy i nord til Brønnøysund i sør. Med andre ord kan en kombinere studier med opplevelser og turer i verdens fineste fylke. Noen av mine beste minner fra praksis var fra vi fikk hilse på nydelige kopperlam i hjemmetjenesten og hadde sykkelkonkurranse på sykehjemmet.

Som sykepleiestudent ved Nord universitet har vi mulighet til å reise på utveksling. En kan velge mellom et helt semester ved Augustana University i USA eller en praksisperiode, altså 8 uker, i et av de nordiske landene. For min del valgte jeg å reise på utveksling til USA forrige semester, noe jeg anbefaler alle som har mulighet til å gjøre. Noen av høydepunktene var å få være med på obduksjon og praksis på veteransykehus.

Du kan du lese mer om våre erfaringer fra å ha praksis i utlandet her: https://blogg.nord.no/sykepleieinord/2018/12/05/praksis-i-utlandet/


Så, hvordan ser en typisk studieuke for en sykepleiestudent ut? Det er ingen hemmelighet at bachelorskriving er en ensom og lite variert arbeidsform. Likevel blir det tid til litt gøy mellom artikkelsøk og veiledning.

Tirsdag
08.00 Jeg og Tiril møtes på biblioteket for å jobbe med bachelor.
11.15 Lunsj. Vi prøver å samkjøre lunsj med andre i klassen, så får man vært sosial samtidig.
12.00 Bachelorveiledning.
15.00 Jobb på Nordlandssykehuset frem til klokken 23.

Onsdag
09.00 Karrieredag for sykepleiestudenter! Karrieredagen er en dag fylt med spennende foredrag, mulighet til å møte ulike avdelinger og tjenester som har behov for sykepleiekompetanse.
15.00 Trening.
19.00 Finonsdag på Samfundet!

Utenom bachelorperioden har vi en del forelesninger, ofte fra 08.15 til 12.00 eller fra 12.15 til 16.00. Tiden jeg ikke har forelesninger bruker jeg som regel til egenstudier eller oppgaveløsning med kollokviegruppa på biblioteket. Som regel har vi ett og ett fag, så en kan med andre ord ikke utsette lesinga til mai; for da er eksamenene ferdig og praksis står for tur!

– Aina, sykepleierstudent

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *