En studieuke på FBA – Internasjonal Markedsføring

FBA er et av fem fakultet ved Nord universitet, og er en internasjonal arena for utdanning, forskning og kunnskapsformidling. Fakultetet består blant annet av et internasjonalt miljø, hvor mange av de ansatte og studentene kommer fra verden rundt.

Jeg studerer Bachelor i Internasjonal markedsføring på FBA, og skal vise dere hvordan en typisk studieuke ser ut for meg.

Forelesningene vi har kan være sammen med andre klasser eller alene med klassen vår. Vi har forelesninger hver uke, men de er som regel ikke obligatoriske. Dette betyr at vi kan disponere mye av tiden selv til egenstudie, noe som passer perfekt for meg da jeg har en 50% deltidsjobb ved siden av skolen.

Når jeg driver egenstudie, tar jeg godt utnytte av min kollokviegruppe. Denne består av studenter som har samme mål som meg, og som liker å diskutere. Jeg lærer best med å snakke høyt om fagene, samt få andres perspektiv og eksempler på ting. Dette er gull verdt spesielt i eksamensperioden.

Man tilbringer mye tid sammen i en kollokviegruppe, og man utvikler etter hvert gode vennskap med hverandre. Vi er sosial utenfor skolen også, noe som er viktig for å bli kjent med hverandre på en annen måte. Eksempler kan være spillekveld, gå ut og spise, dra på bowling eller kino.

Før man begynner å jobbe ordentlig sammen med sin kollokviegruppe, bør man ha en grunnmur slik at man har noe å prate om. Denne grunnmuren består rett og slett av pensumkunnskap. Jeg foretrekker å bruke fargekoder når jeg leser, slik at det blir enklere å ta notater etterpå. For å unngå skippertak, bruker jeg å lage en timeplan med hva jeg skal lese hver uke.

Jeg trives godt med å studere Internasjonal markedsføring på FBA. Denne bacheloren gir meg mange forskjellige jobbmuligheter etter endt utdanning, noe jeg synes er veldig spennende.

 

-Marianne, Internasjonal Markedsføring

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *