Din studentleder

Hils på din nye studentleder  -Andrea Christina Nordvik

Studentleder i Bodø Andrea Christina Nordvik

I mai ble det valgt ny studentleder for året 2018/2019. Studentlederen leder Studentorganisasjonen i Bodø som arbeider for at din studiehverdag skal bli så bra som overhode mulig. Leder for Studentorganisasjonen jobber i full stilling for studentene, og holder til på kontoret nærmest Alexandria.

Hvor gammel er du, og hvor kommer du fra?

Jeg er 24 år gammel og kommer fra regntunge (men vakre) Bergen.

Hvilket studie går du/har gått?

Jeg går Havbruksdrift og ledelse på Fakultetet for biovitenskap og akvakultur, men har nå ett års permisjon for å jobbe som studentleder.

Hva gjorde du før du kom til Bodø?

På videregående drev jeg mye på med sang, teater, og fotball. Jeg har vokst opp ved sjøen, så fisking og havet har alltid vært en stor interesse, og det er fortsatt der jeg finner roen.
Jeg er en eventyrlysten og rastløs sjel, så etter videregående var det ikke snakk om å begynne rett på studiet – jeg måtte ut å oppleve verden. Først studerte jeg på Bali, før jeg reiste et halvt år på backpacking sammen med en venninne. Det var en helt magisk opplevelse. Noen måneder etter jeg kom hjem flyttet jeg ned igjen til Bali hvor jeg jobbet som studentkoordinator for GoStudy.

Studentleder i Bodø, Andrea på backpacking

Hva fikk deg til å dra til Bodø for å studere?

Det var egentlig ganske tilfeldig at jeg endte opp her. Jeg søkte på diverse skoler i utlandet, men hadde også fått øynene opp for havbruk. Da det endelige valget skulle tas fulgte jeg magefølelsen og valgte Bodø. Jeg har ikke angret et sekund.

Hva syntes du er det beste med studenttilværelsen i Bodø?

Utenom gode forelesere og et fint universitet? Først og fremst er det veldig deilig at universitetet ligger på Mørkved, et lite stykke unna sentrum. Dette fører til at studenttilværelsen blir veldig ”intim». I tillegg er det utrolig mange muligheter for studenter som ønsker å engasjere seg utenfor studiet, alt fra å jobbe frivillig på Samfunnet, til brettspillklubber og ølbryggeri. Det har gitt meg det lille ekstra i studiehverdagen.

Hva gjør du på fritiden din og hva er interessene dine?

Jeg er eksepsjonelt glad i å være kreativ, og det kan være alt fra å lage en bokhylle, sy et skjørt eller tegne. Ellers bruker jeg mye tid på å være engasjert student sammen med vennene mine. Og så er jeg støttemedlem på Stamina – det må jeg jo ikke glemme.

Studentleder Andrea i sitt kreative element

Hva er dine beste egenskaper?

Jeg liker at jeg er kreativ, og flink med mennesker. Ellers er jeg kanskje den mest utadvendte personen jeg selv kjenner – hehe. Det har gjort at jeg har blitt kjent med veldig mange mennesker, og kommet opp i veldig rare situasjoner.

Har du noen egenskaper du godt skulle vært foruten?

Ja, mange – hehe. Matlagingskunnskapene mine kunne jeg gjerne vært foruten. Hvis det er noen som kan brenne spagetti, og gjøre ris om til grøt så er det meg. Bilkjøringen min er heller ikke noe å skryte av. Hvis dere ser en gammel, blå Opel Corsa slite på veiene så er det nok meg dere ser.

Gratulerer som leder av Studentorganisasjonen i Bodø! Hvordan har veien dit vært?

Veien til SOB leder-stillingen har vært lang, men også veldig tilfeldig. Jeg startet studiet med en intensjon om å bare bli ferdig med utdannelsen og ta tak på jobb-tilværelsen. Fadderen min var leder for karrieredagen Havets Døgn, og overtalte meg til å bli bedriftsansvarlig der. Etter det var det egentlig gjort – og jeg har vært innom mange forskjellige verv på universitetet. Plutselig brant jeg hundre prosent for studentvelferd. Nå i vår når det nærmet seg valg av leder begynte jeg å spekulere i hva jeg kan bidra med, og hva slags endringer jeg ønsker på universitetet. Så jeg valgte å stille – og her er jeg i dag.

Hva ønsker du å utrette som studentleder?

Mitt største mål som studentleder dette året blir å skape enda mer engasjement på universitetet. Jeg ønsker at alle studentene skal se alle mulighetene som er her, og bidra med det de liker å gjøre. Jeg tror ikke alle forstår hvor gøy, lærerikt og hvor mye det gjør for studenthverdagen.  I tillegg så har jeg lyst til å få studentene mer til sentrum – for der er det også mye spennende som skjer. Og kanskje mest av alt tror jeg at jeg kommer til å forsøke å være så mye ”mamma” for studentene som mulig. Døren min skal alltid være åpen, uansett hva slags henvendelse som kommer.

Studenter feirer 17. mai på Samfunnet i Bodø
17. mai feiring på samfunnet

Har du noen tips til nye studenter som kommer?

1. Ta del i det som skjer på universitetet! Jeg kan love at det er verdt tiden, og at dere kommer til å se tilbake på studenttilværelsen med et ekstra stort glis.

2. Gjør hybelen din koselig og bekvem, det er viktig!

3. Finn en kollokvie-gruppe som man fungerer godt i. Samarbeidet blir mye bedre dersom man lærer hverandre å kjenne og kan hverandres egenskaper.

4. Når mørketiden kommer er det spesielt viktig at man forsøker å være sosial og ikke sitter hjemme alene hver ettermiddag/kveld.

5. Spis fisk i kantinen! Fisk er viktig, og det finner du der i løpet av uken.

6. NYT studietiden deres! Dere kommer til å savne det når dere er ferdig!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *