6 Lesesteder utenfor campus

Er du lei av biblioteket, lesesalen og den samme utsikten hver dag? Ikke fortvil! Bodø er en by med mange fine steder for pensumlesing og oppgaveskriving. Mange av disse er kaffebarer med særpreg som du finner spredt rundt bykjernen.

Sted: Babel Barista & Hjemmebakst

Sted: Cielo Melkebaren

Rett nede i gata for Babel og ved inngangen til Glasshuset finner du Melkebaren. Det er ikke så mange sitteplasser og en mer intim kaffebar, men til gjengjeld har de fantastiske kaffedrikker og lett matservering. Dette er også en helt perfekt plass for en liten pust i bakken når du har mye å gjøre.

Sted: Stormen bibliotek

I et av byens fineste lokaler har du både insta-vennlige sitteplasser og utsikt utover havet. Når du trenger en pause kan du snike deg rundt hjørnet og legge deg i saccosekkene og slappe av med Netflix. Biblioteket finner du i Bodø sentrum nedenfor Glasshuset.

Foto: Per Inge Johnsen

Sted: Samvirkelaget

«En kaffebar i hjertet av Bodø» åpnet våren 2018 og har som konsept å fange opp de beste og mest motiverte medarbeiderne. Det kan være hun eller han som har et hull i CV-en, ikke passet helt inn i den tradisjonelle skolen eller har hatt en tøff start på karrieren. God kaffe og en helt spesiell atmosfære. De har fine og lyse lokaler som passer til lesing, kaffemøter, lunsj og avslapping. (De har også verdens diggeste wraps!)

Sted: Kom Heim

Bare to minutters gange fra universitetet finner du Kom heim kafé, med servering av mat, drikke og kaffe. Stedet er perfekt for deg som ønsker å holde deg i nærheten av Mørkved.

Sted: Samfunnet

Vent, kan man sitte der på dagtid? Så klart! Hvis det frister med større arealer og gratis kaffe, så er Samfunnet en enda nokså «hemmelig» perle å sitte på dagtid med pensum og gruppearbeid. Life hack: på tirsdager er det også servering av vafler, gratis! I tillegg er det nesten vegg i vegg med universitetet.

Å teste ut et nytt sted for lesingen kan både være sosialt om du ønsker å jobbe sammen med andre, eller avslappende dersom du ønsker å trekke deg tilbake og lese uten forstyrrelser. Så hvorfor ikke teste ut noen av de mange mulighetene du har i studentbyen din?

Emelie, IR-student