20 tips til å få (u)struktur på studiene

Tips til hvordan få (u)struktur på studiene

Et nytt semester er i gang, og vi har selvfølgelig laget en liste med tips til hvordan du kan være en strukturert student med en liten vri.

1. Unngå å kjøp kaffekort – bruk heller 20 kr på kaffe i kantina hver dag.
  2. Vent så lenge som mulig med å dra på biblioteket, unngå å få plass.
  3. Start med pensum så sent som mulig, ta skippertak. Nyt friheten som student!
  4. Det er bedre å ligge i senga enn å sitte i forelesninger.
  5. Skaff deg en deltidsjobb og jobb masse. Det er lenge til eksamen. Det handler bare om å bestå.
  6. Vent med å kjøpe pensumbøker slik at du slipper å bruke storstipendet på det. Kjøp heller bøker rett før ferie. Mer fri.
  7. Kjøp deg støydempende headset, slik at du kan digge til musikken istedenfor å lese.
  8. Vær sosial på biblioteket slik at tiden flyr i samtaler som ikke er pensum-relatert.
  9. Vær engasjert, så du heller bruker tiden på å gjøre alt annet.
  10. Ikke ta med matpakke, bruk heller 100 kr i kantinen daglig.
  11. Unngå å ta med skolebøker. da slipper du lese. Mindre å lese og tidligere ferdig!
  12. Start på en ny serie på Netflix, mye morsommere enn å lese og mindre nattesøvn.
  13. Ta kortere uke – dra på Midtuka, fri torsdag – og vips så er det helg!
  14. Sett deg på biblioteket, mye mer distraherende enn på lesesalen.
  15. Drikk mye vann slik at du ofte kan fylle vannflasken din i Gråsona. Er du heldig møter du kanskje på noen bekjente, så du kan snakke med de i en times tid.
  16. Kjøp heller Red Bull i kantina til 36 kr i stedet for på butikken til 16 kr.
  17. Bruk mye penger på nye og fine pensumbøker, ikke brukte og markerte bøker fra gamle studenter.
  18. Se på klokken så ofte som mulig, da går tiden så mye fortere!
  19. Ikke forstyrr døgnrytmen, vær oppe lenge og ikke bruk vekkerklokke.
  20. Helst ha høyest mulig stemme på biblioteket, slik at alle kan høre på samtalene dine.

– Live og Susann