10 ting å gjøre i Bodø

Etter å ha tilbragt en hel sommer i Bodø som student, har jeg vært kreativ med å få tiden til å gå. Derfor begynte jeg å se meg rundt, gå turer og oppleve det byen Bodø har å tilby. Dette vil jeg dele med dere, og komme med noen tips til hva som er verdt å få med seg, og hva man ikke kan gå glipp av under studietiden i Bodø.

1. Mjelle

Øverst på lista, så har vi Mjelle. Om du ikke får dratt en tur til dit i løpet av din tid her i Bodø, må du nesten reise tilbake. Det er en grunn til at flere har skrevet sanger om stedet. Her får du servert vakker natur, en utsikt mot Lofotveggen, rosa strand og vakre fotomotiv. Om du skal til Finnkonakken eller Kjerringøy, så kan du ta en stopp på Mjelle, da det ligger på veien mot de to destinasjonene.

Sol på stranden
Mjelle

2. Keiservarden

Dette er et must å oppleve under studietiden din i Bodø. Å gå en tur opp til Keiservarden kan være godt for både pust og motivasjon, og ikke minst for å få en fin oversikt over plassen du bor på. Turen tar ikke mer enn en time, så den er overkommelig for de fleste. Du møter også mye hyggelige folk som selv kommer fra toppen, eller er på vei opp.

Midnattssol

3. Gatekunst

Når vi er inne på gater og slikt. Bodø har mange bortgjemte skatter, blant annet gatekunst. Eller store veggmalerier. Ett som er lett å finne er veggmaleriet ved Hundholmen (Hundholmen plass, Tollbugata 13 Bodø), som er et maleri av en stor ørn. Du kan også finne maleriet av gutten som spraymaler nordlyset, som er ett av mine favoritter. Dette kan du se om du sitter på bussen og passerer Kongensgate 20.
Å gå rundt i Bodø og lete etter 7-10 veggmalerier kan være den perfekte søndagsaktiviteten (om du er heldig med været).

Street art Bodø
Gatekunst Bodø

4. Hundholmen

Enten det er lørdag og du vil ut å oppleve byen, eller om det er onsdag og du vil spise middag i en koselig atmosfære, så er Hundholmen plassen for deg. I hjertet av sentrum ligger bryggerhuset, som tilbyr både mat, en bra kveld ute eller en god øl.

5. Finnkonakken

Har du en bil tilgjengelig, anbefales en tur til fjellet Finnkonakken i løpet av studietiden. Det er en 4-timers tur, som gir deg vakker natur, frisk luft og en utrolig vakker utsikt som belønning på toppen. Her er det viktig å ta med seg vindtett jakke da det blir luftig mot toppen, og ikke glem vann!

Jente på fjellet
Finnkonakken

6. Moloen og vaffelhuset

En annen fin søndagstur gjengen din kan ta, er en tur på moloen som ligger nedenfor Stormen Bibliotek. Det er en koselig tur å ta, om det bare er for å lufte seg eller for å spise vaffel. Hver søndag mellom 11:00-15:00 selges det vaffel og kaffe på molokroken kafe.

Jenter på Moloen
Moloen

7. Tverlandet turstier

Ble en del anbefalinger av turer på slutten, men det er det som gir de fineste opplevelsene og motivasjon for pensumlesing. Derav har vi turstiene på Tverlandet, som er en fin rute og følge om man ikke ønsker å gå så bratt, men bare få en god trimtur samtidig som en kan nyte vakker natur og nytt landskap. Om du tar 4’er-bussen til siste stopp mot Tverlandet, og går litt lengre opp, kan du se hvor stiene starter.

Jente på tur
Tverlandet turstier

8. Royal bowling

Og for de som ikke liker å sitte lenge i ro og vil gjøre andre aktiviteter, så finnes det en bowlinghall i sentrum. I kjelleren i Radisson-bygget ligger det rundt 8 bowlingbaner og venter på deg og gjengen din. Og om det er ventetid på banene, eller dere vil gjør noe i tillegg, så finnes det flere biljardbord, air-hockey og andre morsomme aktiviteter.

Bowling

9. Fram Kino

For alle filmelskere der ute. Enkelte dager kan være grå og kalde i Bodø, og da kan det være en god ide å se en ny film som nettopp har kommet ut på kino. Derfor er det bra Fram kino, som ligger i glasshuset, finnes for de interesserte. Kinoen ligger lett tilgjengelig ved nedre inngang i glasshuset, og har tre saler.

10. Parkour

Visste du at det finnes et parkourmiljø her i Bodø? Nå vet du det. Inn i fjellet i Rønvika ved saltvern barneskole ligger det en hall for de som øver på parkour. Dette miljøet og hallen ble stiftet av Preben Hunstad, og sammen er de 20 unge gutter som hopper rundt, og kommer seg raskt fra en plass til en annen, enten det er inne i hallen, eller ute i gata.

– Martine Torstad Arnø, Journalistikk